Hva med litt teknikker? Red. om booking også.

Så du lærte å sykle som barn, og som voksen blei du god til å trene, men hva synes du om røtter og stein? «Heldigvis finnes ikke det i (grus)veibanen!» Hører jeg altfor mange si. Heldigvis hører jeg også om mange som er lei trafikken, eller grusveien. Full respekt til de som sykler fort der, men det er også gøy å se at terrengsyklinga, eller ‘stisykling’ som det har blitt hetenes de siste årene, tar seg opp igjen.

Selv har jeg alltid syklet ‘offroad’ eller terreng. Mine naboer har etterhvert akseptert at jeg kråser innover i skogen og de blir ikke overrasket å finne meg midt i skogen på en times stitur der de har brukt dagen å komme frem til. Skogen er digg, min fristed fra mas og regnskap, der hverdagen blir på avstand og det er bare mestring av de neste meterne som gjelder. I høy fart helst, selv om det er kanskje bare under 20kmt som er mulig i det partiet.

Så det blir stadig gøy å høre fra nye og gamle syklister som får lyst å prøve det, og lurer på å låse opp mestringsfølelsen på mer enn tallene som lå rundt siste tur, distanse, tid, antall intervaler.

Det er snart 20 år siden min første utforritt, og jeg har ennå ikke syklet min siste. Du vil nok ikke finne meg på pallen, men for meg handler det stadig om å mestre det vanskligste terrenget fordi det er vanskelig.

Kurs da?

Jeg blir aldri ekspert, og det liker jeg, men kan en del triks for å komme frem, og ufarliggjøre ‘det skumle’ i terrenget. Og det er derfor har mine kurs, som hittil har vært litt uhøytidelige og uoffisielle, blitt mer og mer etterspurt. I 2015 blei det 2 stk kurs innimellom familieforøkelse, samt 2 stk organiserte turer for større grupper. I 2016 satser Top-Tubes mer på sånt fordi ute er bedre enn inne.

Utstyr da?

Selv sykler jeg mest på en fulldempet, 160mm vandring, carbon fiber sykkel, men MÅ ikke det. For mange gjelder det å teste stisykling uten å måtte investere i noe man kanskje ikke vil like. Jeg anbefaler det og, bli gjerne med på kurs, gjerne med andre med samme type sykkel, så finner vi kanskje ut hva sykkel som passer din kjørestil før du kjøper evt. feil.

Men har du fulldemper fra før har vi kurs opplegg til deg som ønsker å få mer ut av den. For er den balansert og satt opp til din høyde, vekt og kjørestil?

Nivå må jeg ha?

Når du melder deg på til kurs, vil jeg gjerne spørre deg noen spørsmål for å få deg i riktig gjeng. Det er ingen vits å putte utfor og landeveisyklister i samme time!

Hvor kan det skje?

Skogen der du vil sykle? Jeg liker best å vise frem forskjellige teknikker i forskjellige partier så det er greiest å være der jeg er litt kjent. Dette er ikke en sykkeltur, vi sykler sammen for å lære. Hittil har vi hatt kursing på Stabbestad i Kragerø og Langesund for sti og fatbike, Nesbyen for sti, enduro og utfor, og Drammen Skisenter og Hafjell for enduro og utfor.

Hvordan skjer det?

Alle kurs starter med basics. Selv om du er en erfaren syklist, vil jeg sikre meg på at du kan stoppe og svinge, før vi drar inn på vanskligere partier. Og i løpet av 2 timer vil du få råd og tips, og tilbakemeldinger, og ha lært noe nytt. Det garranterer jeg. Etter det gjelder det å huske tipsene i fart…

Priser:

En 2 imers terrengkurs, uansett klasse, koster 500,- pr pers. Grupperabatt finnes, og evt. hytte, transport og utleie av utstyr blir i tillegg.

De beste kursene er når alle er i ca samme nivå, når du tar kontakt blir du spurt rundt om på hva du kan og hva du vil kunne, så blir du invitert på kurs som gjelder best for deg.

Sving innom butikken i Porsgrunn, eller mail rufus@ top-tubes .com for booking.IMG_9253

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..