Emtb er vel fremtiden?

For knappe 3 år siden var el-terrengsykkel helt teit, bortsett fra en knippe som hadde skjønt det og var helfrelst.

Min mening lå litt på linja «sikkert kult, men ikke noe for meg…», så kom Orange og blanda seg i mine følelser…!

Sykling er gøy, men det er kjipt å være i dårlig form. Det betyr også at det er gøy å være i god form, men man må jobbe for det. Elsykling virker juks for mange, så sant de ikke har en helseutfordring da, da er det jo greit vel?

Trye MTB spurte om jeg hadde en demosykkel fra Orange de kunne bruke, jeg spurte Orange og før jeg rakk å legge på røret var det en sykkel på vei til Norge. Jeg rakk en liten test før jeg sendte den videre til Drammen og de hyggelige Trye folka.

Spole frem en liten periode (tid er så rart, testturen hadde jeg likt, men hadde tenkt å selge demosykkelen etter testperioden var over), sykkelen kom tilbake og jeg måtte jo teste den litt til.

Det blei noen episke turer, stiutforsking, vanlige turer, jobbpendling. Jeg måtte finne ut hva sykkelen var god for. Først trodde jeg det var en stisykkel med hjelp, men emtb er emtb, det overlapper men er ikke det samme, akkurat som utforsykkelen.

En ting som har holdt igjen elsykler de siste 20årene er «el» delen. Elektronikk og fukt er aldri bra, at det i tillegg dekkes med skitt og ristes godt med jevnt mellomrom kan ikke være heldig. Men akkurat som jeg sier om vanlig sykler: alt i 2020 er vel bra vel?

Orange, som vi selger mest av, bruker Shimano Steps motorsystem, og de vi har solgt har vært feilfrie, men iogmed at vi tilbyr etterservice har vi da hatt mulighet til å se hvordan det går etter noen mil.

Det kaker seg med jord og skog bak beskyttelsesdekslene.
Det kan føre til overoppheting eller holde på fukt ved koblingspunkter.
Pirk, tannbørste og tålmodighet med jevnt mellomrom.

Selv opplevde jeg litt feilkoder, W013 på Shimano kommer hvis du skrur på sykkelen mens du sykler eller har bevegelse på sykkelen, da klarer den ikke å kalibrere sensorene (noe som er ryddet opp i for 2021 versjonen), men E010 er verre. Den sier bare ifra at noe er galt.

Vente, oppdatere programvare, vente. Noen ganger ga det seg, andre ganger syklet jeg hjem uten motor. Lære? Elsykkel uten strøm er ikke søppel! Nedover blir det samme, oppover er tungt. Det er jo alikevel sykling og trim, men man holder igjen å stole på sykkelen.

Etter å ha feilsøkt en rekke ganger, var det bare å krype til korset og ta kontakt med Shimano, en hyggelig prat og vips var en ny motor på vei.

Det gjenstår å se om dette løste feilkodeplagene, men det var en greie Shimano hadde vært borti. Kurs og lesing er en ting, men faktisk erfaring er noe annet. Emtb er en greie som har kommet, og ikke bare blant middelaldrende menn med stor mage og pengepung, sjekk Sam Pilgrim på Youtube, f.eks. for inspirasjon, det har ihvertfall jeg, og denne vinteren kan ikke slutte tidlig nok!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..