Rufus Rc Adventures

«Oj, jeg så ikke DET komme!» om Rufus blør kommer det sykkelolje ut, i 30 år har han hatt en hoved interesse og det er terrengsykling, helst nerrover! Så utlei av radiostyrte biler? Wtf?!?

Man kan bli lei sin lidenskap, og andre interesser har jeg jo, Top Gear, WRC, Formula 1, motorsykkel er alt kult, men utilgjengelig. Rc bil hadde jeg i ungdomstida, så vokste jeg ifra og blei sykkelmann i laaang tid.

…og så plutselig pappa.

Circa samtidig begynte Tamiya å relansere sine klasiske ’80talls rc bilene, Wild Willy, Hornet, Grasshopper, Midnight Pumpkin, og jeg snubla over den jeg hadde lyst på, men ikke hadde råd til: Hornet’n! Super festelig å bygge, rask og nesten uødleggbar og moro for barna, dvs de svingte jeg gassa, eller omvendt. #veggimellom!

Jeg blei fasinert! Så fotogent gitt! Men flaut å leke med småbiler som voksen mann vel?

Det blei en rally bil byggesett, og så en drone til bilder for sjappa (flott verktøy!) Og så en minicrawler fra Axial..!

Crawling altså! Jeg hadde hørt om det, men å kjøre sakte i terreng hørtes ikke gøy ut… MEN DET ER DET! SUPER FETT! Linjevalg, grep, kruksing, én gang til, bilder på insta… oj!

Flaks i uflaks og bilen gikk i stykker og en ny en dukket opp som reklamasjon, noen kroner senere og den gamle blei reparert også og plutselig var vi 2 som kjørte sammen! Jeg og minsten på 6 år fant og bygget utfordringer og holdt på! Oppgraderinger av dekk og dempere, ekstralys og tuning av demperoppsett! Og mange bilder!!

Men fortsatt hobbylek.

Så kom stor bil på plass. Mini’n heter SCX24 fordi den er én 24. del av ekte størrelse. Stor bil er SCX10, én 10.del full størrelse da. Fra 20cm 200g(?) til 60cm og 3-4kg! Oljefylte dempere, luftfylte dekk (med skum innlegg!), 90mm vandring (dvs 90cm i fullstr!), selvsagt sprekere motor og batteri som varer TO. HELE. TIMER!?! Plutselig kunne man kjøre på tur der jeg sykler!

SÅ kom ideen. Stikjøring med rcbil, sammen med andre, men, hold deg fast, en flåte rcbiler som butikken eier. De leies ut i grupper med guide og opplevelsen jeg får aleine kan forstørres på alle måter… bortsett fra faktisk størrelse.

Etter en del research på slitesterke biler, deletilgjengelighet, og prat med etablerte rc butikker, klinte vi til med 5stk Axial SCX10ii med 2 batt hver, verdi ca 6000,- hver. Jeg skriver det ikke som skryt, men så du skjønner dette er ikke leketøy, men ordentlig utstyr! Og litt som skryt, og litt som hva galskapsinvestering er dette?!?

Bilene dukket opp, første tur invitasjon blei fulltegnet, og første tur: EN HEIDUNDRENDE SUKSESS! Akkurat som jeg tenkte, 4km tur, bål og pølser, kruksing, og moro for både store og små!

Første tur blei en stirunde, i relativt dårlig vær. 3,5 timer for det!

Tur 2 blei på svaberg ved Strømtangen fyr, mer bar fjell, men mindre sti, flott vær, men kaldere, 2 grader, kontra 8, gjorde at batteriene varte bare 1,5 timer, men vi har 2 pr bil, så det var null problem!!

2 pers pr nesten alle bilene blei en tålmodighetsutfordring for noen av de som måtte se på, men alikevel fikk alle teste både bil og grensene dens, og igjen var alle superfornøyde!

De grå jeepene er utleiebilene, permenente 4hjulstrekk, låste differ, toppfart: rask gang. de andre 2 er lederbilene, litt sprekere, litt raskere (joggefart), ellers det samme.

Tur nr 3 skulle bli for å hente ut miniatyre juletrær og frakte de hjem, det var jo tross alt 1 advent. Men så kom snøen! Det snør jo aldri her jo!

Vi valgte å avlyse, men testet bilene på snø alikevel. Ikke helt de samme å kjøre i maks 6cm snø langs veien som å kjøre på stier i skogen, og heller ikke så mange juletrær å finne…

Hva inneholder fremtiden for Rufus Rc Adventures?

Enten blir det bart, ellers blir snøen hard før neste felles tur. Vi kommer til å fortsette å invitere på tur via Facebook gruppa Rufus Rc Adventures, og har priser som 300,- pr bil pr time (aldersgrense 16 uten ansvarlig voksen).

Turene kan være nesten hvorsomhelst, her på Levangsheia, Stabbestad, i Kragerøbyen, Gautefall, grenset kun av tid og fantasien. Hva med lunch crawl på jobb, inne, på medbrakte elementer? Hva med din favoritt sykkelsti? Hva med byen? Tja kanskje ikke sistnevnte, men øyhopping er noen vi vil da 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..