Ferdig og digg!

Idag blei jeg ferdig med Cervelo’n i ‘Forsiktig‘. Jobben var grei, lol, bygge opp den vakre og superlette carbon fiber ramma med Easton carbon hjul, 3T carbon styre og stem, og Shimano Dura Ace Di2 elektroniske gir.

Jeg gikk frem ved å montere i ‘kladd’ for å få sykkelen sammen, og få girene til å funke, og så var det å finne de beste stedene å borre, ja B O R R E, hullene sånn at ledningene skulle skjules inni ramma. Hjertet banker litt hardt av tanken på å gjøre feil, men research er tingen og diskusjoner med kolleger i bransjen. 3 hull senere, og ledningene blei ‘sydd’ igjennom ramma med bremsewire som ‘nål’, alt kobles til igjen og vanntettes med krympestrømpe.

Så var det bare å få inn kunden til oppmåling, styrehøyden blei funnet frem til sånn at gaffelen kunne kuttes og hylsa som holder fast styrestemmotholdsbolten kunne bondes (limes) fast. 4 timer senere var det tørt, så kunne bremsene tres igjennon, styretapen tvinnes og sykkelens kjede kunne endelig finne plass.

Di2 girene justerer seg selv automatisk, men kvart på stengetid og de var kranglete, mange spørsmålstegn og siste sjekk fant jeg ut at girøra var en knottevingesspenn skeivt. Rettet og perfekte gir.

Hvordan var sykkelen? Kundens brede glis sa alt, og jeg fikk prøvd herligheten selv også. For et våpen! Nå har lyst på landevei selv…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..