Veien til VM

23. september fikk jeg invitasjon til en gruppe på Facebook for å oppfordre gamle utforsyklister til å sykle Masters klassen i VM terrengsykkelutfor i Hafjell august 2014. Jeg vet ikke hvorfor men jeg har tent veldig på ideen. Jeg syklet jo utfor, eller downhill, før. Jeg begynte fordi det virket tøft og utstyret var det grommeste, og nå 16 år senere synes jeg fortsatt det er tøft som faen!

Men VM da, «kult å ha dét startnummeret i samlingen!» var min første tanke, og mitt neste var at jeg kunne liksågodt gi beng og bare se på, om jeg fikk tid…

men hva om…

Hva om jeg tok meg tid til det? Vel jobbsituasjonen var dyster, mye stress, lite sjanse for å ta seg fri for å konkurrere, for ikke å snakke om trene…

Hva skal egentlig til for å sykle Verdensmesterskap?

Formen er ikke verst, det kan trenes lett som bare det, det er jo det letteste, jogge, sykle, og treningsenter, med VM som mål klarer jeg å motivere meg, problemet ligger i teknikken.

Jeg mener teknikken sitter, men er noe rusten. Det er sjeldent jeg tar hopper med sykkelen nå, og toppfarten i terrenget er sjelden over 40kmt. Jeg må til fjells, og ikke bare rett før.

En plan begynner å formere seg:

Drammens Aronsløype er den nærmeste utforanlegg for meg, det er knappe 2,5 timers kjøring fra der jeg bor, og onsdager har de åpent fra 17-20 (i sesongen). Planen var å satse på å slutte tidlig på onsdager og trene der annenhver uke (for å spare drivstoff). Jobbbytte lå i kortene og den nye arbeidsplassen synes dette er veldig spennende. Flere gamlinger kunne tenke seg en dh treningstilbud og vips: plutselig er vi flere.

Jeg ser utfordringer i flere form:

  • Familie: det er ikke lett å reise fra kjær kone og superprinsesse når man er allerede vekk mye, dette er sport og moro, men ikke viktigere enn dem. Hvordan kan de inkluderes? Effektivitet for treningen, for skal jeg gjøre dette må det ikke være bortkastet. Jeg må prestere noe!
  • Utstyr: shit hit the fan og jeg sitter igjen uten en sykkel eller penger! Jeg må trekke noen tråder for å få dette til. Trenger jeg topputstyr? Nei, men bra utstyr er en must, jeg er vant til en viss kvalitet, og dårlig utstyr kan betyr forskjell imellom å lande eller å case.
  • Trening: jeg må være streng med meg selv, trene kondis og styrke, men også teknikk. Kanskje få bygget noen hopp nær huset vårt? Jeg tenker en stor table og en quad. KTM’n kan gi meg fartsfølelse.

Skal jeg bare sykle VM? Nei, jeg kunne tenke meg å ta med meg noen NC også, og selvsagt noe 80twenty Enduro… får jeg dette til kan 2014 bli et bra år!

Følg med, og heie på meg, jeg er han under underdog’n! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Email: post @ Top-Tubes.com tlf:92414541 Org.Nr.:991230947

%d bloggere liker dette: