Det er bare en sykkel! #enturtil

Jeg har lenge hatt lyst å rope dette ut! Med 20 år i sykkelbransjen har jeg blitt… lei?!?2017 blei et snupunkt for meg, eller ihvertfall en sesong der jeg lærte at jeg kunne ikke lenge følge trenden av å fortelle folk at deres sykkel var ikke lenger bra nok!

Som sykkelselger var det jo jobben min å formidle det nyeste som var kommet, og i mange år var årets mye bedre enn fjorårets. Jeg husker i sen ’90tallet hvor spennende det var å få ting som oversize alu rør, eller dempergaffel på sykler under 10tusen. Skivebremser kom, klikkpedaler blei bra, sykkelbekledning blei sivilisert, hjelmer lette, fulldempet sykler fungerte også oppover… det er lett å se bakover og sette pris på alt som er digg nå, at min stisykkel har mer vandring enn mine første utforsykler! OG bedre bremser!

Sykkelmerker også kriget over teknologien sin, og skapte lojale tilhengere hos oss syklister. Mye ting blei prøvd, og failet, og vi syklistene betalte gledelig prisen for en dyr drittsykkel fordi det var det nyeste!

Men nå er det over. De siste innovasjonene har vært hjulstørrelser (gjesp), som for all del gjør forskjell, men hjulene er fortsatt runde… Min utforsykkel har feil størrelse (26″) hjul og jeg må jaggu bremse masse med den! (Ok, med større hjul hadde jeg kanskje følt at jeg hadde mer kontroll osv… meeen). For min del er det vanskelig å fortelle med hånd på hjerte at den nye til … er bedre enn den nye til … !

De store merkene er store, de små er små. Fordeler med begge nå. Internettsalget er her for å bli, og servicen du får via nett er så å si like bra som hos importørene. Sorrymac, men det er sant. Våres verdifulle kroner har drevet mange importører ut, og de som er igjen kan ikke lenge ha store lager av flotte sykler i Norge.

Nå snakker jeg om interessante sykler da, sti, utfor, enduro osv…
Men det gjø’kke no’! Sykling er fortsatt fett (eller hvilken ord du velger å formidle din stoke)! Det er ikke HVA du sykler på, men OM du sykler idetheletatt! Om du drar ut i regnværet for så å få en overraskende flott tur med fantastisk lys fordi det sluttet å regne og sola kom frem og alt var rosa og oransj… (true story!)
De fleste sykler er skikkelig bra nå, det handler mer om dekk som DU føler gir deg det lille ekstra i grep (Maxxis HR2, uslåelige!)

Om du er ny, vil du nok ikke hate VPP, DW Link, Horst, 4bar, eller andre bakramme konfigurasjoner. Du vil lære deg det som du har å kjenne, og ELSKE det du har svidd av masse penger på. Du kan lese deg opp og ned om styrevinkler og krankhøyder, demperprogressiviteter og ritt resultater, men klokheten kommer fra erfaring.

Her fører vi SantaCruz, fordi syklene har en vanvittig finish, og service, og funker og gir stoke… men jeg sykler selv fortsatt på en 2015 Devinci fordi det er den jeg har akkurat nå, og jeg er blitt vant til den.

Vi kan skaffe nesten hva som helst, egentlig, og vi har en erfaring (en mening om?) alt… ikke spør om du ikke vil ha langt svar… 😉
Men vi har også begynt med noe nytt. Du kjøper en sykkel på nett og få den levert hit for montering og klarering. Du betaler litt, såklart, men du sykler uten bekymringer.

Det er bare en sykkel. Mye kan du skru selv, men samtidig skal den kanskje oppi 100kmt, er du sikker på at alt er riktig?

 

Det er bare en sykkel. Du du sykler ÉN TUR TIL på er skikkelig super!
Men ta vare på den og den vil ta vare på deg!

#enturtil

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..