Spring is in the air!

See what I did there? Vind og 5 varmegrader, og det eneste ørene mine hører er dryppinga fra takrenna fra snøen som smelter!!! Høsten var lang, våt og gjørmete, du syklet og kjente hvordan skittent vann sylet inn i alle sprekker og gnagde på ledd og bushings og dyre pakninger og innmaten av dyre sykkelkomponenter, den innbilte lyden skjærte i hjertets ører og du bestemte deg at DENNE vinteren skulle du ta service på demperne dine mens du ikke syklet!

Så kom jula, og de du er glad i fortjente mye fint, sykkelen blei litt glemt. Januar og februar har hatt sine store utgifter, veiavgift, dyr strømregninger pga kulda osv osv…  Plutselig er det mars, begynner å bli bart, du tar, med glede, frem sykkelen og den virker fin jo! Jaja, neste vinter da… Jeg kjenner meg igjen…

En dempergaffel på en gjennomsnitts stisykkel, f.eks. Rock Shox Pike, koster veiledende 9300,- i Norge, service på den koster 650,- Jeg sier ikke mer.

Ok, jeg sier litt mer: indre gaffelbein/krone koster fra 3800,- alt ettersom HVILKEN model du har… blir den slitt pga manglende service, og det blir den nedenfor pakningene, så må du også bytte bushings, pakningsett og betale for jobben, det koster nesten det samme som en ny gaffel plutselig…

La lyden av dekkene suse over terrenget, og vinden svoosje forbi hjelmen din bare være overdøvet av dine «WHEEEEEE» denne våren, ikke la «hva er den lyden?!?» prege forsommeren!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..