Top-Tubes: en litt anneledes butikk…?

Jeg synes selv det er litt vanskelig å definere hva Top-Tubes er. Fortiden har vært lang og variert, hva er det jeg egentlig prøver å få til her?Min første jobb var i en byggevarebutikk, jeg var sjenert, men en dag hjalp jeg en kunde og hans takknemlighet ga meg en deilig følelse av å høre til. Litt senere fikk jeg jobb i sykkelbutikk og har nesten bare jobbet i sykkelbutikk siden!

Jeg flyttet fra Oslo til Kragerø for å bo på landet og bli familiemann. Min erfaring fra sykkelbutikk og events (gamle Bikes & Boards FFF og utfor Norges Cup), gjorde at jeg fikk forespørsel om å selge og bygge fete sykler for folk som ville ha det lille ekstra, og sånn blei Top-Tubes født.

Et bittelite verksted i 1.etg i heimen, der ingen skulle tru at nokon kunne skru! Sykkelkompis Erik K kom opp med både navn og logo til bedriften, Top-Tubes (topprør) TTlogofordi hele sykkelen er jo rør, fra slanger til dempegaffel, og TOPP for å huske nivået med service og detaljeorientasjon jeg hadde alltid vært opptatt av.

Jeg jobbet ved siden av først, men tok en sjanse, og et banklån, og åpnet fulltidsbutikk, og i nesten 5 år prøvde jeg å få det til å gå rundt, til slutt ga jeg meg, og tok meg en jobb i en vanlig stor sportsbutikk, som gikk konk. Jeg blei tilbydt jobb i en ny butikksatsning som virket spennende, og de ville bruke Top-Tubes navnet pga dens godt rykte… dessverre gikk den dårlig også og jeg gikk videre.

Aldri mer sportsbutikk, bestemte jeg meg!
10 år med å jobbe 190%! 10 år med håp og skuffelser! Selve navnet var blitt en plage for meg. Selv om de to siste årene hadde ikke hatt meg i noe ansvarsrolle var det alikevel synonymt med meg for både bransje og kunder.

I nesten 8 måneder holdt jeg meg unna bransjen jeg kjente så godt. Mange fortsatt tok kontakt, men jeg sendte de videre. Noen blei skuffet og lei seg, noen blei tilogmed sinte, men jeg skulle ikke mer, jeg skulle sykle for megselv, og det var befriende og moro. Og jeg merka jeg skiftet holdning.

Et lite verksted blei det jo…
Bakerst i garrasjen våres var det bygget en lite leilighet, og der inne ryddet jeg til et sted jeg kunne skru på mine egne sykler, en plass til dulling og å miste tiden mens jeg polerte og pusset og tunet og fin justerte.

Javel da, ok 🙂
Igjennom hele sommeren syklet jeg aleine i lokalstiene (nesten 1000km bare lokalsti i 2017!) Jeg fikk prøve noen nye jobber og vekket skulte talenter, men alikevel tok folk kontakt, jeg svarte jo folk, og hjalp til her og der, uten betaling, men det var demperservice jobbene som interesserte meg. Jeg har alltid vært fasinert av dempere, og da så få andre kan/vil skru dempere fikk jeg mer og mer etterspørsel. Det jeg ikke hadde av verktøy skaffet jeg, og leverandørene har vært super hjelpsomme med å hjelpe til med info jeg ikke hadde.

Timebetalt, lol!
Fra august 2018 til rett før jul, hadde jeg konstant noen dempere på verksted. Der i andre butikker fikk jeg ikke lov å bruke tid på å åpne dempere, til å kunne vrenge en Monarch helt ned til smådelene… men betaling da?
En prisliste blei laget, priser jeg synes er fair, mer eller mindre basert på hvor lang tid en service BURDE ta… ikke nødvendigvis hvor lenge JEG bruker. Vet ikke om jeg er treig eller bare for nøye, men for å si det sånn: du får mye for pengene, lol!

En mørk og stormfull natt!
Følger du @therealtoptubes på Instagram ser du nok at de fleste #demperservice postene kommer seint på kvelden, og åpningstidene på Facebook gruppa Top-Tubes MountainBike Consulting er manglende. Det er fordi jeg tar på meg oppdrag jeg synes er morsomme, og skrur de når det passer meg best. Som uhelbredelig, søvnløs B-menneske er jeg ofte mest konsentrert i mørkets timer og da jobber jeg også uforstyrret av telefon, meldinger, barn og kona… og det er koselig ut på furtebua når storm herjer utenfor!

Top-Tubes; tilbake til fremtiden!
SÅ det er oss da, eller meg. Min eldste, Em, er ofte med, når vi får kundebesøk, men siden hun er yngre enn butikken er det jo visse begrensninger på hvor mye hun skrur!
Vi er tilbake der vi startet, å gjøre eksklusive jobber for sykkelentusiaster for å fremme sykling i marka rundt om i Norge.
Vi har en besøksadresse, men de fleste kundene vi har hatt har vært i kontakt via telefon og meldinger/email, og varer har vært sendt via Posten (vi har fraktavtale!)

Slik jeg ser det, er fremtiden av sykkelbutikken på virtuell media. Noen få familiesykkelbutikker finnes fortsatt, men varehuskjedene har blitt flinke og sluker det meste. Jeg handler jo selv i de! Men skal det være noe spesielt er det internettet som gjelder… men skal du ta vare på det du elsker, må man ta det dit de har erfaring. Jeg er en av de som har nettopp det, mange, mange års erfaring med fulldempere og det som slites og brukes opp når man sykler hardt og mye.

Top-Tubes er Rufus igjen, ikke noe nytt der, bare finjustert og langt ut på landet, men mer engasjert i spesielle oppdrag enn noensinne… og ja, vi tar vanlige service også… når vi er ferdige med alle demperservicene som skal ut før hælja!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..