Lyst på billig sykkel, del 2… Kvalitet.

Kjøp kvalitet. (Obs, kun tekst, hent deg en kaffe og en kjeks 🙂 )

Det sier seg selv. Men hva betyr det? Selgeren forteller om XT bakgir og hydrauliske bremser, er det ikke nok?

Det er forskjell på utstyr, men også helhet på sykkelen. En sykkel består av mange deler, men om ikke de passer sammen eller er i samme klasse, får du ikke ‘god-opplevelsen’.
F.eks. XT bakskifteren er fin, men om sjalteren på styret er Alivio så har du begrenset presisjon over tid. Ikke alle hydrauliske bremser er like bra, noen merker er vanskelig å få deler eller verktøy til og dempergafler kan være så dårlig at det hadde vært bedre uten.

Vi lever i en verden der vi vil gjerne ha det naboen har, men ikke nødvendigvis vil betale for det. Min første dempergaffel kosta 4599,- om jeg husker helt tilbake til 1993, men nå finnes ‘demper’gafler helt ned i 500,- klassen. Når du regner med inflasjonen (hva kosta et brød på den tida, hva koster et brød nå) så skjønner man at det er ikke bare pga antall enheter produsert at prisen har kommet ned… og hvorfor ordet demper fikk gåsetegn.

Så hvordan skal du kunne forsvare deg mot lurepriser og dårlig utstyr? Skoler deg, lær om utstyr, les på nett… problemet med nettet er antall ‘eksperter’ som har tilgang til datamaskin og skriver opp og ned om sine meninger uten erfaring nok til å begrunne de. Leverandører og produsenter kan heller ikke stoles 100% på da de skal selge sine varer…

Hvem kan du stole på da?

Degselv, magefølelsen, og kanskje en som er tilgjengelig og tar ansvar. Har du en bra sykkelsjappe i området som har holdt på en stund, gjerne har en del års erfaring bransjen. Jeg sier tilgjengelig fordi da kan du dra innom og klage om nødvendig. Erfaring for da har de vært med på utviklingen av syklene. Sykkelbutikk er best da de ikke skal ha peil på noe annet enn sykkel.

Og magefølelsen… sykkelen skal ut i trafikken og skal vare 5-10 år kanskje, hold deg unna det som virker billig. Er det for godt å være sant så er det ikke sant.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..