29er vs 26″ vs 650b

Hjulstørrelse diskusjonen, kan vi bli ferdig snart?!?

Her er litt bensin for bålet:

-29er: lansert for 10 år siden fordi store hjul ruller bedre enn små.

-26″ lansert fordi det var det hjulstørrelsen som fantes? Nobody know eentlig, men en ting er morsomt, noe jeg fikk med meg først ifjor, omkrets inkl dekk er det samme som omkrets på landeveishjul (28″ med 23mm dekk)!!

-Terrengsykler har forbedret seg over årene og blitt mer og mer effektive, så kommer noen og sier storehjul og alt av geometriske kjøreegenskaper må begynne på nytt. Jeg synes synd på de som designer, en gaffelvinkel er ikke lenger en gaffelvinkel, vandring er ikke lenger vandring… men verst er det for DEG kjære kunde, hvordan kan du vite hva som er best?

-Birken blei vunnet i år på 26″ hjul.

-Er rullemotstand så viktig? Gjør det like mye forskjell som luftmotstand?

-Det er helt klart at store hjul funker bedre rett frem over humpler, er det ikke det? Men sluker det mil? Er beltevogn bedre enn bil? Hvorfor bare 29″ hvor er 30, 36, 40″ hjul? Hvor store er motocross hjul? Hva med svingeegenskaper?

Akselerasjon og de-akselerasjon er dårligere, men egentlig minimalt. Verre er det med sittestillingen, sykkelen blir fort stor, spesielt i små størrelser, er du over 190 er det da lite tvil.

650b da? Vel ok, helt sikkert bra også… Men serr?!?

Jeg skal si det rett ut, 29er er ikke noe for meg. Liker det ikke bare. MEN den dagen jeg er så rask at jeg ikke kan trene mer ut av kroppen min, og samme løypa jeg sykler i skal barberes nanasekunder på, så er jeg villig til å teste 29″/650b i tilfelle, nå er jeg ikke der.

Kjøp deg 26″ sykkel om du er usikker, kjøper du landevei, hybrid, 29er eller noe annet enn vanlig terrengsykkel så velger du bort kanskje noe du vil like senere, og sykler vokser jo ikke på trær vettu… ski og snowboard, hva er best der?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..