Den råeste sykkelevent i Norge

Først kommende helg kommer den råeste syklinga du kan forestille deg til Norge. Glem Tour de France, Trondheim-Oslo, Birkebeineren, Norges Cup i xc eller utfor, vi snakker VERDENS CUP i terrengsykkelutfor og vi snakker HAFJELL i Lillehammer!

Hafjell Downhill World Cup

Da jeg begynte å sykle utfor i nittitallet var det vanlig at folk ikke visste hva utfor eller downhill var, «Sykle bare nedover? Er det noe sport da?» Nå er sporten litt mer kjent og man vet nå da at å sykle fort nedover et fjell som Hafjell krever trening, og å sykle i Verdens Cup krever MYE trening. Tenk kondisen til en landeveissyklist, den fysiske styrken til en mellomvektklasse bokser, reaksjonstidene til en formel1 sjåfør og, er det lov å si, ballene til en løvetemmer, først da kan man kanskje skjønne hva som skal til for å sykle nedoverbakke over røtter, stein, hull og hopp i en fart som ser skremmende ut.

<p><a href=»http://vimeo.com/48863370″>Minnaar Turns Carbon Into Gold</a> from <a href=»http://vimeo.com/santacruzbikes»>santa cruz bikes</a> on <a href=»http://vimeo.com»>Vimeo</a&gt;.</p>

Norges Cup har gått fra en bunch med ildsjelsyklister ved en bakke til en industri ved et fjell. Syklister ankommer ikke lenger i lånte biler og mekker på sykler snudd på hode, de har med seg familie og venner, lag, uniformer, mat, turboruller og tilskuere.

Verdens Cup er det samme, bare skrudd opp til 11!! Lastebiler og busser, egne mekkanikkere, diettansvarlige, personlige trenere, prototyper og bling. Syklistene, derimot, er det samme. Selv om de nå sitter og skriver autografer for fansa, er de fortsatt jordnære karer og jenter som brenner for en sport som har et høyt nivå, men som er i syvende og sist, moro… det handler, tross alt, om å sykle nedoverbakke!!

20år i Verdens Cup: Steve Peat, helt.

Til torsdag braker det løs i Hafjell, selv om mange av stjernene er allerede der nå og øver på løypa. Det er rart å tenke på at 10-12 år siden var vi der opp og kikka etter muligheter for å sykle nedover fjellet, det er blitt et sted man kan dra og prøve sporten, og nå har fått verdens eliten på besøk for finalen i hele cupen!! Fantastisk! Og bra jobba av alle involvert!

Er man sykkelentusiast bør man være der, selv om det ikke er ‘din greie’ bør man se på, det blir en feiring av sporten, sykling generelt, sommersesongen og Norge!
Ja det hadde vært rart om vi hadde vært i butikken synes jeg! Vi ses der oppe!… Eller i sjappa ut torsdag og tirsdagsmorn!

Top-Tubes stengt fredag og lørdag, mandag er pappaperm som vanlig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..