Det handler ikke om utstyr, myte bøsting #2.

Det er lett å glemme hva vi holder på med når vi ser på sykkel, for det handler nemlig ikke om utstyret, det handler jo om opplevelsen. 

Kunde, venn og inspiratør Ivar Minken er flink på dette, har sykkel, drar på tur, og denne videoen på knappe 5 minutter er bare litt av denne tydelig episke turen oppi Gudbrandsdalen. I filmen ser vi vakre utsikter, godt selskap, krevende terreng og adrenalinfylte nedfarter… ingenting om hvor mye sykkelen veier, hvor mange gir, hvor store bremseskiver eller hva noen ting er laget av.

Når man kjøper sykkel eller utstyr er det viktig å huske hvorfor man skal ha sykkel, nemlig å få best mulig opplevelse. Hva skal man ha sykkelen til? Uansett gren er det sittestillingen som er viktigst, det hjelper ikke uansett hvor bra pris du får om sykkelen er feil størrelse eller bare kjeikete å bruke.

Så er det utstyret; for dårlig og sykkelen blir dyr – for da bruker du den aldri, feil type og den blir dyr – for den tåler ditt bruk, feil størrelse, og den blir dyr – for den blir vond å bruke.

Kjøp den beste sykkelen du har råd til og legg på litt ekstra, man skal tak over hodet og mat i magen, men når du er på vei opp/ned/over/langs fjellet og utstyret ikke er 110%, er tanken på at du sparte 200/500/1000,- lite verdt mot tanken at om du hadde brukt 200/500/1000,- mer hadde opplevelsen vært perfekt.

Er du usikker på hva du skal ha, eller trenger, sving innom en sykkelbutikk der de ansatte sykler, mye, spør og grav, det finnes ikke dumme spørsmål – bare dumme svar, sjekk på nett, og til slutt husk, kjøp ikke en bra pris, kjøp en bra sykkel.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..