Personlig Full dempet sykkel opp sett*

*(Lol, ord deling er min sterkeste side!)

Oppsettkurs har vært kjempe godt tatt imot, men tidspunktene har truffet dårlig for folk flest, derimot har jeg nå tatt en del personlige terrengsykkel demperoppsett timer, både her og i butikken, og har fått overveldende respons på hvor mye bedre syklisten har følt det har blitt. Digg å vite vi duger til noe. 🙂

WHY?!

En typisk oppsett time begynner med en sjekk av sykkelen, hva slags oppsett som er fra før og hvorfor: syklisten har prøvd seg frem, eller fikk den sånn fra butikken/kjæresten.

Så sjekker jeg demperne for funksjon og måler faktisk vandring for så åkunne  regne ut en anbefalt sag, (20% til Birk, 25% til xc, 30-35% til utfor, noe i midten til sti eller enduro.)

Så kommer det vanskelige, skal vi sette opp demperne i sittende eller stående stilling, hva gjør kunden og hvordan sykler de, evt. hvor.

Eksempel:
Gaffel: Fox 32 Float RL 150mm
Originalt: 75psi, 14 av 14 klikk på returdempingen, dvs så mye returdemping som mulig (ikkje bra:)
Etter oppsett: 40psi, 6/14 klikk, skru mot minus om du vil ha mer ‘pop’ eller ‘sprett’ i gaffelen, skru mot pluss hvis forhjullet ikke følger bakken.
 
Bakdemper: Fox Float RP2 med Trek kammer.
Originalt: 130psi, 4/6 klikk på retur
Etter oppsett: 105psi og 3/6 klikk på retur. Viktigere å ha litt returdemping på bakhjulet, slik du sykler.
Så er det å se hvordan kunden bruker sykkelen. Kanskje en kortere stem er bedre, kanskje de naturligvis bruker mer vekt over forhjulet, eller er litt nølende om dette. Alt dette kan justeres for å gi en bedre feeling.
Jeg vil gjerne ha kunne tatt en sykkeltur med alle kunder både før og etter, men det er hverken praktisk eller prisgunstig, for bare det tekniske tar godt og vel et par timer, og for det betaler du bare 500,- men 500,- for å få din superhoj (alle er vel glad i sykkelen sin vel?) til å være super!
Det hjelper ikke å kjøpe det beste utstyret i verden om det ikke funker!!
Merkelig nok er det flest damer jeg har hjulpet hittil, menn flest er nok litt stolte og føler de ikke trenger hjelp… hmm. Men kanskje du trenger det lille ekstra? Enten til konkurranse eller bare for å ta den (j@vla) kruksen i skogen en gang for alle. 🙂
Kom innom og slå en prat!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..