Brakeless? Brainless!

kul eller i ustand?

I fare for å virke ukul, synes jeg det er på sin tid å ta et standspunkt angående bmx og hardtail uten bremser.
Top-Tubes er opptatt av at sykler brukes til det ytterste, vi ønsker at syklistene skal bli så gode de kan bare bli på utstyret solgt hos oss. Har du en Birken- eller landeveisykkel kan vi bruke Specialized Body Geometry for å finne optimal sittestilling.

Sykler du downhill eller sti kan vi balansere demperne sånn at du kan sykle så fort som mulig OG komme frem i alle slags terreng.

Vi har gratis refleks og ringeklokker til våre kunder, og gratis service i ett år for å passe på at sykkelen er alltid istand.
Så når kundene ber oss, eller tar selv bort bremsen føler vi at de egentlig går imot det Top-Tubes står for: den optimale sykkelen, trygg, rask og effektiv.
Hvorfor tar man bort bremsen?
Vel i konkurranse sammenheng, i lukkede områder, skatepark og lignende trenger man ikke bremsen for da vet man at ingen kommer i veien for deg, og det er enten et stopperampe, eller plass.
Ungdommer ønsker å være like kule som de de ser på internett videoene, men det man ikke ser er hvordan utøverne kommer seg til og fra konkurransene. De sykler ikke. De blir kjørt.

Det sier seg selv at vi har bakker her i landet, og ingen har lyst til å kjøre på en valp eller barn, eller inn i siden på en dyr bil.

Kan vi få slutt på denne trenden må ‘de kule’ ta et standspunkt og vise at man kan kjøre like hardt med påmontert brems! For, for å være ærlig, den er ikke veeldig i veien vel?

3 tanker om “Brakeless? Brainless!”

 1. Angående brakeless trenden: Det er ingenting du kan gjøre uten bremser som du ikke kan gjøre med bremser. Du lar rett og slett bare være å bremse.. Du får mer flyt i kjøringen din dersom du ikke bremser, og mange tvinger seg selv til å gjøre dette ved å ta av bremsene. Dette er kult nok, hvis du er alene i parken eller om du bor på landet med søskenbarnet ditt. Men i parken er det oftest fullt av skatere, andre bmx’ere, kids på sparkesykler og gud forby noen på rullekjøyter som du skal sloss med om linjene. Og før eller siden er dere på samme rute. Og da, er du jævlig glad at du har bremser og kan stoppe opp før det smeller, i stedet for å stå til ansvar for en gjeng sure skatere, fordi at du kjørte på en liten kidd på brett i deres teritorium. Se nå for deg samme senario i trafikk bildet og du er ute å streeter, bytt ut kidden på brett med en dame med barnevogn, Du akkuratt har hucket en sweet nofooter ned en tretrinns trapp og rundt hjørnet kommer hun. hva gjør du nå Captain brakeless? nå er det ikke lengre snakk om å sykle fra en gjeng sure skatere.

  ps: Er ikke mange proffer som ikke har bremser.

  pps: les første setningen på nytt.

 2. men, med fare for å virke litt patetisk, en fixie er så mye finere uten!
  Jeg sykler fortsatt med forbrems på fixien min, men gremmer meg hver gang jeg ser på den…
  Men jeg har fått bruk for den hver dag!
  Men så snart skiddingen er på plass, skal den vekk.
  Jeg er nok litt scizo når det gjelder dette temaet. På fixie sykler blir det jo det estetiske som teller,og det at det er mest mulig low-tech, mens på bmx og mountain må det jo være funksjonaliteten og sikkerheten som teller mest.

 3. Hei Sjur. Fixie trenger ikke konvensjonelle bremser hvis du klarer å skidde, siden dette gir like gode bremsemuligheter som å kjøre med kun bakbrems. Det var en rettsak i USA hvor et sykkelbud anket en bot for å kjøre uten bremser og vant fordi hun viste at bremselengden var like lang som å ha en bakbrems. På den andre siden, kjører du brakeless på bmx har du ingen bremser. eneste måten å senke farten er å sette ned foten eller kaste sykelen ut i en sladd. Det er en vesentlig forskjell. Du har rett og slett ingen bremser. Kjører du kun i park og gjør tekniske triks & knep er det vist lettere å ta barspinn uten bremse. Men klarer du ikke barspin. Hvorfor gidde å gjøre sykkelen din om til en selvmords maskin?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..