Hvor trykker skoen?

Bruker du klikksko så har du allerede søkt etter performance fra sykkelen din, du har fått med deg hvordan du kan få mer hestekrefter fra tråkket ditt, men er pedalklossen din montert riktig?

Ingen er helt like, og når det gjelder sko/pedal interface, så kalt ‘stance’, så er det viktig at klossen er vinklet riktig for deg.

Vi fører sko fra Specialized og Mavic, til landevei, xc og sti/am, fra 849,-

Det er 3 elementer av justering i klossen under skoene: vinkel, avstand forover/bakover og avstand side til side.

Vinkelen skal stilles inn etter hva som er naturlig vinkel imellom fot og kne. Er denne vinkelen feil kan man både klikke ut for ofte eller tråkke med knærne i spenn. Farlig enten om du ‘detter’ uat av pedalen eller tråkker mange mil og får slitasjeskader!

Forover/bakover avstanden skal justeres etter hvor tærne dinne slutter og foten din begynner, her er din naturlig ‘tråkk’, er klossen for langt bak vil du bli sliten under foten, for langt forover og du vil bruke for mye leggmusklatur. Det er også nerver i dette området som hvis de får for mye tråkk vil gi nummene tær.

Dette er litt vanskelig å gjøre selv, mye lettere om du bruker en venn, eller oss, for kjøper du sko hos oss så gjør vi denne jobben for, og med, deg. Dette er en prosess, og den er ikke ferdig før du er fornøyd. For når vi er ferdig med oppmåling og monteringen så skal du teste og gi tilbakemelding.

Høres innviklet ut? Kanskje for mye pes? Vel regn med 10 minutter for hele oppmåling inkl. montering, så er du ut på sykkelen igjen.

OBS! Ikke kjøp sko og la de i butikken montere UTEN å måle dine føtter, da kan du få problemer senere!!! 

Mens du kikker på sko, hva med å teste ‘bruene’ dine, stå på vår geniale varmesensitiv sålemåler fra Specialized og se selv hvor høye bruer du har i føttene, kanskje noen innleggsåler vil gi deg mer komfort og tråkk?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..